Welkom op de website van de Oranjevereniging! Vind hier het laatste nieuws, updates & evenementen.

Koningsdag

Op Koningsdag hoef je Genderen niet uit dit jaar! Natuurlijk starten we samen de dag met het Wilhelmus en het hijsen van de vlag. Dat doen we dit jaar op de Bulk. Na de aubade volgt de versierde fietsenoptocht. Daarna kan jong en oud los tijdens verschillende spelactiviteiten.

 • 10:00 uur | Aubade en vlag hijsen
 • Aansluitend | Start versierde fietsenoptocht
  Ga helemaal los en maak een kleurige creatie van jouw fiets, skelter, wandelwagen of bolderkar. Het kan niet oranje en feestelijk genoeg wat ons betreft: versier jouw fiets en jezelf van top tot teen! De route vind je onderaan deze pagina.
 • Vanaf 11:00 uur | Springkussen en schminken
  • ook eten en drinken!
 • 11:30 uur | Zeskamp voor de jeugd t/m 15 jaar
  Leef je uit bij de zeskamp met leuke, uitdagende spellen.
  Het is mogelijk om je team vooraf in te schrijven via deze link. Heb je geen team en wil je wel graag meedoen? Kom dan gewoon op Koningsdag naar de Bulk, daar worden ook nog teams gemaakt.Deelname is op eigen risico.
  Deelname is gratis.
  Meedoen met de bonte avond is niet verplicht, maar natuurlijk wel heeeel erg leuk!
 • 14:00 uur | Zeskamp – vanaf 16 jaar en ouder – INSCHRIJVEN VOOR 10 APRIL
  Ben jij klaar voor de bungee run en de kantelmuur? Draai jij je hand niet om voor strategische spelletjes? Ga jij vol gas op de stormbaan? En ben jij een echte teamspeler? Verzamel dan supersnel een team van 6 – 8 personen en schrijf je in voor de zeskamp op Koningsdag.
  Hét onderdeel om veel punten te scoren is de playbackshow. Stem de danspasjes maar vast op elkaar af en zorg dat je het lied woord voor woord mee kunt playbacken. Hebben jullie een echte tonpraoter? Een vette sketch? Of bereiden jullie een unieke verrassingsact voor?
  Trommel je buurtvereniging op, gooi een app in de vriendengroep of verzamel andere interessante Genderse om jouw dreamteam compleet te maken.

  Inschrijving:
  Vooraf aanmelden via het inschrijfformulier op deze website.
  Deelname is op eigen risico.
  Bonte avond is een verplicht onderdeel van de zeskamp.
  Er is plaats voor maximaal 8 teams. Vol = vol. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst, daarna komen teams op de reservelijst.

 

 • 19:30 uur | Playbackshow in het Dorpshuis
  Droom jij ervan om in de spotlights te staan en je favoriete nummer te playbacken? Heb jij de vetste dansmoves? Of laat je onmogelijke goocheltrucs zien en het publiek versteld staan? Dan is dit je kans. Op Koningsdag organiseren we een kinderplaybackshow, t/m 15 jaar.Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@oranjeverenigingjuliana.nl en geef je naam/namen, act en (indien van toepassing) titel van het lied door. Het muzieknummer moet via Spotify te vinden zijn, of aanleveren op USB-stick in MP3 formaat.We rekenen op veel publiek om met de deelnemers mee te leven. Kom de kinderen toejuichen, klap met ze mee en moedig ze aan.Na de prijsuitreiking gaan we door met de playbackshow voor de teams van de zeskamp. Zij laten zien wat ze in huis hebben tijdens een oerhollandse, ouderwetse playbackshow. Dat belooft wat! Kom ze aanmoedigen en toejuichen!Praktisch
  Zaal open: 19:00 uur
  Start kinderplaybackshow: 19:30 uurNa de prijsuitreiking is er muziek en blijft de bar open tot 1.00 uur.

 

BELANGRIJK | Tijdens al onze evenementen worden foto’s gemaakt om een sfeerimpressie te geven op social media en onze website.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrek vanaf de Bulk in de richting van de Doeverensestraat.

 

Bulk

Het grote grasveld in de hoek van de Akkerstraat en de Van der Beekstraat staat al jaar en dag bekend als DE locatie van de Genderse feestweek.

Meer lezen